VI Entrada de Moros i Cristians

Por Jaume C. Vicent

El passat dia 2 de juliol va tindre lloc al nostre estimat Grau de Castelló, la VI Entrada de Moros i Cristians, desfilada organitzada  per l’Associació Cultural Penya El Suret dins dels actes celebrats a les festes en honor a Sant Pere, patró de la gent de la mar.

A l’Entrada van participar nombroses i diverses entitats i associacions de representació histórica mores i cristianes, i dintre d’estes últimes –com no- també la Germandat dels Cavallers de la Conquesta.

El seguici de la Germandat va estar compost per diversos cavallers veterans i altres infantils, la Milícia Templària de la Germandat, la Secció Interna de Tambors i Bombos de la Confraria de Sta. Maria Magdalena, el Penó de la Conquesta, l’Esquadra Jove i la nostra bellíssima i més granada representació femenina: la Reina Vioant 2011, Estefanía Bartoll i les seues Dones de Companya: Patricia Amat, Alejandra Giner, Leire Martínez i Sheila Gil amb el recentment estrenat Capítol i el seu Prohom Marco A. Esteve al capdavant.

La desfilada va transcòrrer amb total normalitat, un animadíssim ambient festiu i –com pertocava- durant la calorosa i humida vesprada que ens ofrenava l’inici del mes de juliol.

La Reina Violant i el Prohom, al seu pas per la presidència i baix les espases de l’arc d’honor que li paràven els joves cavallers de l’Esquadra, van fer ofrena, en nom de la Germandat, a les Regines Major i Infantil així com al President de la Junta de les Festes de Sant Pere, d’un bust de la Reina Violant d’Hongria, rèplica exacta del que hi ha a la plaça que porta el seu nom a la nostra ciutat.

 

S’ha d’assenyalar que durant el trajecte, els membres del nou Capítol van rebre nombroses mostres d’estima, recolzament i ànim, per part de diferents persones assistents, per a la nova etapa que acaben d’iniciar.

Des d’estes línies, volem donar les gràcies a l’Associació Cultural Penya El Suret, a la Milícia Templària a Domingo (sempre pegat al nostre penó) i als tambors de Sta. Mª Magdalena. També a les famílies de les Dones i Reina Violant i a quants cavallers veterans, xiquets i joves van fer acte de presència en aquesta festívola desfilada.

I ara, xiquets i xiquetes, prepareu la motxilla i…

TOTS A L’ACAMPADA AL CASTELL VELL!

FADRELL!