Resum de la visita a Alcublas 2013

Passat dissabte 17 d’Agost la Germandat va participar en la VI recreació històrica de la donació de la imatge de la Verge de la Salut a la vila valenciana d’Alcublas pel rei Conqueridor, durant el seu pas per aquest poble.
Enguany la fita històrica complia 775 anys.
Els components del seguici de la Germandat així com els seus acompanyants, van passar un jorn molt agradable compartit amb els alcublans i, en especial, amb els membres de la «asociación cultural Jaime I-Virgen de la Salud» amb la seua alma mater al capdavant, la Sra. Amparo Civera, i també amb la primera autoritat municipal en Manuel Civera i el mossèn, en Miguel Ángel Buendía.
A la desfilada van participar els joves cavallers de l’Esquadra, els de la Milícia Templària, els tambors i bombos «Desperta, ferro!» , alguns membres del Capítol Permanent i les Dones de Companya de la Cort de Na Violant d’Hongria 2013 -Marta Font Ramos- que va presidir junt al Prohom en Marco A. Esteve, la dita recreació.
En acabar, es van intercanviar detalls i records i també s’ens va lliurar una bella talla de la Verge de la Salut.