Processó Diocessana d’Alcora

Apurant la Quaresma i a les portes ja de la Setmana Santa, en la que celebrem la passió, mort i resurrecció de Nostre Senyor, va tindre lloc el passat diumenge 25 de març, la XXI Processó Diocesana de Sogorb-Castelló de Germandats i Confraries de Setmana Santa, celebrada enguany a la localitat de L’Alcora i organitzada per la Confraria de La Virgen de Los Dolores de la localitat que –composada en la seua totalitat per dones- complix enguany el seu XXX aniversari. La Germandat dels Cavallers de la Conquesta va participar i ho va fer, com cada any, convidada per la Confraria de Santa Maria Magdalena de Castelló, entitat germana nascuda del vell tronc pairal de la Germandat.

La representació de la Germandat va estar composada per la Reina Violant d’Hongria 2012, la senyoreta Carmela Cuevas Saunders i les Dones de Companya de la seua Cort: Berta Mas Agut, Cristina Miravete Arjona i Maria Querol Vicent, totes elles bellament abillades amb la tradicional i elegantíssima “teja i mantilla”.

Acompanyant-les, una nodrida representació del Capítol Permanent amb el seu Prohom, Marco A. Esteve, al capdavant.

La comitiva de la Confraria de Santa Maria Magdalena va estar encapçalada pel seu bellíssim estendard portat per un cavaller de l’Esquadra d’Honor de la Germandat, en Jorge Blasco; els patges de la Confraria (xiquets i xiquetes), Capítol de la Germandat, Dones de Companya i Reina Violant, les Cambreres de la Confraria, la seua Secció  Interna de Tambors i Bombos i tancant, alguns Confrares i la representació del Consell de Clavaris amb Fernando Ulldemolins (Consell d’Honor de la Germandat) i de la Junta de Govern, amb la Secretaria, Laura Martínez (Na Rama 2009 i 2010) la Vocal de Cambreres, Srta. Eurídice Marmaneu i el Sr. Clavari, Jorge Batiste.

La Processó va estar presidida pel Sr Bisbe de la Diòcesi, Monsenyor Casimiro López Llorente i altres alts representants del Clero així com distintes Autoritats Municipals i Provincials i va tindre una nombrosíssima participació de Confrares (uns 3.000) i una gran assistència de públic.

En finalitzar, i després de la foto de grup, vam compartir amb els membres de la Confraria un berenaret al que van tindre la gentilesa de convidar-nos.

En Carroç