Designació del Rei 2014

Dissabte passat, el Prohom de la Germandat dels Cavallers de la Conquesta, Marco A. Esteve, va designar el Cavaller que en 2014 representarà al rei Jaume I el Conqueridor en el Pregó de les festes fundacionals de la ciutat. En aquesta ocasió, ha recaigut tal honor a títol pòstum en el cavaller Pere Ximen de Carroç, Paco Vicent Doménech «Quiquet de Castàlia»

A l’acte han assistit a més del Capítol Permanent, nombroses Dames de les corts de 2012, 2013 i 2014, així com Na Violant 2013 Marta Font Ramos, Na Violant 2014 Melina Queral Llach, Raul Babiloni Llidó que ha representat el Rei durant 2013, el director dels tambors i bombos de la Germandat Eduardo Picazo, l’Alferes de l’Esquadra Jove Santiago Quiroga Alegre, la vídua de Paco Vicent, familiars i amics. El Prohom ha agraït a Raul Babiloni que haja representat la figura del Conqueridor durant el passat any així com el el seu llegat en restaurar el casc del rei; després de recordar quant va fer Paco Vicent pel món de la festa de la nostra ciutat en general i de la Germandat en particular i que mai havia representat la figura de Jaume I, ha anunciat el nomenament a títol pòstum del Cavaller Pere Ximen de Carroç, Paco Vicent «Quiquet de Castàlia” i que serà el seu fill, el cavaller Jaume Cristòfol Vicent Aguilar qui assumirà aquesta representació. Cal recordar que Paco Vicent va compartir amb l’ara Prohom Marco Esteve els quatre anys que van estar en el Capítol de l’aleshores Prohom Carlos Ulldemolins. Després del simbòlic relleu, les fotografies i el brindis, els convidats han pogut departir mentre compartien un vi d’honor oferit pel Prohom.