4 ACTES PER AQUEST CAP DE SETMANA

11

Demà dissabte dia 8 d´octubre, la Germandat dels Cavallers de la Conquesta celebrarà la festa de Sant Francesc d´Assís a l’ermita del seu nom, després d’ escoltar missa farem una processó fins el Molí de la Font on es beneiran els camps. Amb motiu del 40 aniversari de la reconstrucció de l’ermita, es descobrirà una placa commemorativa. Seguidament oferirem el tradicional Porrat. 

 

CAVALLERS DE LA CONQUESTA,VETLLA D´ARMES  201500019

Per la vesprada i a punt de caure la llum del dia, en la mateixa ermita rebrem ara de forma privada els nous aspirants a ser Cavallers. Aquest any en seran 10 que després de vetllar armes tancats  dins de l´ermita  i després de fer un sopar medieval començaran ben entrada la nit a caminar acompanyats pels seus padrins, en estricte silenci només  trencat per el so dels tambors i bombos de la nostra secció Desperta Ferro, fins l´ermita de la Magdalena on el public general podrà vore el començament de l´acte.  El Mestre, Prohom i Na Violant  seran els encarregats d’acceptar el seu jurament com a Cavaller i  concedir-li a cadascú en el nom d´un dels Cavallers que van tindre l´honor d’acompanyar al nostre Rei Jaume I en diverses conquestes del Regne de València.

 

CAVALLERS DE LA CONQUESTA, 9 d´ octubre  201500002

Diumenge com cada 9 d´octubre celebrem el dia de la Comunitat Valenciana i la Germandat no pot faltar en una data tan assenyalada.  Així, a les 10:30 h ens concentrarem tots al peu de l’estatua del Rei Jaume I, per posteriorment  iniciar una desfilada fins la plaça Major on una representació formada per Na Violant amb les seues Dones de Companya custodiades per l’Esquadra d´honor entraran  dins de la plaça per reunir-se amb altres ents vinculats com, l´Aljama que com sempre representarà la part jueva i Els Moros d´Alquería. Aquest es un acte organitzat per la regiduria de Cultura de l´Ajuntament de Castelló.

 

Per la vesprada ens desplaçarem unes 130 persones en dos autobusos fins València per participar en l´entrada de Moros i Cristians que tindrà el seu inici a les 17 h. 

Aquest serà un cap de setmana molt intens que esperem viure junt a tots vosaltresper gaudir de la nostra historia, les nostres tradiciones i en definitiva la nostra cultura.