Cavallers de la Conquesta participa en ‘Escala a Castelló’

Castelló va acollir la V edició d’Escala a Castelló del 21 al 25 d’abril amb la participació de 10 navilis, entre ells el Oostersheld, Morgester, Mircea, Nao Victoria, Galeón Andalusia, Pascual Flores, Goleta Cervantes Saavedra, etc. Les visites als vaixells i una àmplia oferta d’activitats completen un atractiu programa perquè tots els públics puguin gaudir de la gran festa de la mar.

La història dels vaixells que participen en la V Escala a Castelló és apassionant. El Oosterschelde, per exemple, era a l’origen un vaixell de transport, que portava argila, pedra i fusta, la Nao Victoria va ser el primer vaixell que sortint i tornant del port de Sevilla va aconseguir envoltar el planeta; i el Galeón Andalusia, que és una rèplica del Galeón de Manila i dels galeonesespanyols que van fer la ruta d’Índies en els segles XVI i XVII, va ser construït en 2009 després d’un llarg procés de recerca històrica. A més, enguany també tenim la presència del Pasqual Flores, exponent de principis del S.XX de la marineria torrevellenca i del comerç entre el nord, el mediterrani i la costa oest d’Àfrica.