Na Violant 2023 i els seues noves Dones de Companya es presenten a la societat castellonenca

La Germandat dels Cavallers de la Conquesta ha commemorat l’aniversari de la fundació de la ciutat de Castelló presentant en societat a Na Violant i les seues Dones de Companya per al curs 2023.

Així, aquest dijous, 8 de setembre, i aprofitant l’efemèride del 771 aniversari de la fundació de la vila, les màximes representants de l’entitat s’han presentat davant la societat i els mitjans de comunicació.

I és que va ser un 8 de setembre de 1251 quan el rei Jaume I va atorgar la llicència de trasllat perquè els castellonencs pogueren instal·lar-se a la Plana.

D’aquesta manera, com ja és costum des de fa més de 40 anys, les noves Na Violant i les seues sis Dones de Companya han sigut presentades davant els mitjans, en un acte que després de quatre dècades ja és tota una tradició i que ha tingut lloc en els salons de l’hotel Jaume I de la capital.

Les noves representants

Carla Sánchez Aranda substitueix enguany a María Torres Claramonte com Na Violant d’Hongria, representant a la històrica dona del Rei Jaume I en tots els actes festius en els quals participarà l’entitat durant tot el cicle fester.

Per part seua, la cort de Dones de Companya està composta aquest 2023 per Belén Cazalilla Piñana com Na Dolça, Miriam Hidalgo Cantavella com a N’Ermengarda, Lidia García Beltrán representant a Na Eva, Beatriz Prades Barreda com Na Margarida, Marta Olaria Blanch en representació de Na Provençala i María Rodríguez Santamaría amb el càrrec de Na Rama.

Actes pel 771 aniversari

A més, la Germandat dels Cavallers de la Conquesta serà present en els actes commemoratius pel ‘aniversari’ de la capital. Així, participaran el dissabte, 10 de setembre, en la desfilada que recorrerà el centre de la ciutat a partir de les 18 hores de la vesprada, i que finalitzarà en la plaça de bous amb un espectacle de justes medievals.